tisdag 6 oktober 2009

Vinter 2009 Projekt Yankee 2´an

Tjo Ho! ibland så kommer man på nått kul att pyssla med, och då sätter man full fart liksom. Hade lite tråkigt en dag i garaget, kollade runt lite bland alla delar jag har liggandes över från min (nästan) färdiga Renovering av min Yamaha FS1se Yankee Nr 1. Bestämde mig därför att bygga ihop/fixa till en till dvs Nr 2.
Detta blir självklart inte en renovering fullt ut som med 1´an. Har ingen lust att lägga ner den tiden + ev. pengar det skulle ta att fixa den fullt ut. Istället så blir detta en Reparation/ ihopsättning av en fullt fungerande Yamaha Yankee. det enda man kan kalla renoverad blir motorn som jag redan fixat till i perfekt skick.
Jag koncentrerar mig på att fixa alla lager, laga/byta alla slitdelar, reparera bromsarna. Byta bussningar i vaggan samt byta trasiga ekrar i hjulen mm. Så lite jobb har jag framför mig :-)
Som jag nämde tidigare, så är ju motorn redan renoverad och fungerar jättebra. Den sitter nu i Yankee Nr 1 tills jag hunnit byta Tändplatta och svänghjul på den motorn som tillhör den. Ska fixa det nån gång nästa vecka eller så. Motorn fungerar jättebra så jag har kört en del med Yankee Nr 1 den senaste månaden, det har väl blivit nån tur nästan varje lördag typ.

Inga kommentarer: