lördag 8 september 2012

Lite roligt i Sommar......

Japp It´s me again, f-n trot :-)
 
Tänkte bara skriva en liten blänkare om vad jag pysslat med i sommar. Lite moped fix har det varit mm. Men tyvärr mest lite med plast-raketerna. Men tänkte skriva lite om det ändå plus lite Yankee senare förstås. 


Jag fick köpa en Hyosung SD50 Sense av en kompis som hade haft den stående i sitt förråd i några år. Hade haft den på verkstad några gånger men dom fick aldrig nån ordning på den


 
Så här såg den ut innan jag började fixa med den. Trasig gasvajer, kass bränslepump, dåliga bränsle slangar, trasig förgasare samt spruckna kåpor, rost på fälgarna pga. att den ställdes undan efter en vinter utan att tvättas av mm. en hel del jobb som ni ser.
 
 
 
Men jag hängde upp den i taket och satte igång med att kolla om den gick att fixa iordning utan större besvär. och till saken är den att jag hade en liknande Hyosung för för några år sedan och hade en hel del prylar kvar från den mm. plus att polaren skickade med en hel reservdelsmotor från en krockad Hyosung köpt på en moped-skrot.


 
Japp efter ett tag så fick jag igång den efter att ha renoverat hela bränslesystemet samt bytt ut pumpen. slipat ner fälgarna.och monterat dit en ny gasvajer.
 På nästa bild ser ni att jag även klädde om sadeln samt satte på nya backspeglar mm.
 
 
 
Nu är den färdig och provkörd fram & tillbaks till Tillberga typ 2-3 mil ungefär. Fungerar jättebra och kommer att bi en bra moped framöver antagligen som reserv-moped eller för nästa ägare, om jag beslutar mig för att sälja/byta bort den. Bara maila mig om nån är intresserad, reservdelsmotor plus en extra fälg med däck får då i så fall följa med.
 
 
 
Ooops! Stopp ett tag, fick just en idé. Tänk om man skulle bygga sig en sån här igen.
 
Hade denna flakmoped ett tag som var byggd på en krockad scooter och en gammal Crescent flakmoped från 70-talet.en va dom roligaste Plast-raketer ( 50 %  i varje fall ). jag haft.
Den har man saknat ibland. Var bara lite jobbig att köra i stan så jag sålde den efter en sommar
(fick bra betalt för den :-)
 
Så har du/ni en halv flaka eller vet nån som har en så maila mig så kanske vi kan göra affär...
 
 
 
Imorgon följer en liten uppdatering om min Yamaha Yankee
och den första mopedträffen jag körde med den förra helgen.
 
Stay Tuned. My Friend
 

 

Inga kommentarer: