söndag 7 december 2008

Min andra Hobby nu då! :-)

Yes! Jag tänkte äntligen börja blogga lite om min vinterhobby, som är modellbygge. Jag bygger helst (bara, just nu) Bilar i skala 1/25 och då helst Amerikanare från 30 talet och framåt men inte yngre än 1976 typ. Sen ser dom flesta likadana ut tyvärr. Det finns ju inget snyggare än en Cheva eller Dodge från 51 till 59 liksom. Eller ta bara en snygg läcker Ford Rod från 32...

Jag började bygga (igen) för ca. 2-3 år sedan efter att Nirre släpade med mig till en årlig modellutställning här i Västerås som heter Västerås Mini meet. Efter att där sett allt man nu förtiden kan göra med modeller. (en stooor skillnad från då man byggde bilar när man var typ 10-15 år, som man sen oftast sprängde i luften med en smällare runt nyår.) Så bestämde jag mig för att börja bygga igen, för att sen så småningom delta på utställningen själv osv..

Jag började självklart med att bygga upp en ordentlig arbetsplats, he he. lite skillnad från mina föräldrars köksbord back then. eller hur? Tog mig nästan en hel vinter bara det, innan man vart nöjd. Det visade sig t.o.m att man hade kvar lite prylar lite här och där i förråd och källare. Det har nog alla, kolla hemma hos föräldrarna själv så får du se.
Sen så kom ju tankarna på att köpa lite bilar att bygga, det visade sig vara ganska enkelt tack vare Tradera på nätet, Där finns allt man behöver och lite till. Sen så finns (som tur är) en jättebra hobbyfirma som heter Virago hobby. Det inte han kan få tag på, det behöver man inte, där kan man både köpa nya och äldre modeller som inte tillverkas längre helt suveränt.Just det lite flera modeller blir det ju lite då & då. Jag säljer även själv några ibland på Tradera liksom. Såna jag får tag på lite överallt men som jag inte vill bygga själv..


Sen så har vi ju den otroliga skillnaden på hur man bygger nu för tiden, inga taskigt penselmålade karosser & motorer längre. Nu har jag byggt ett eget Lackbås och lackar med riktigt billack mm. Med en Airbrusch och kompressor. F-N vad snyggt det blir.
Jäpp så nu har jag kommit ut ur bygg-garderoben och kommer att skriva lite mera om min hobby lite då och då. Visa några bilar jag har byggt och håller på att bygga mm.
Morsning Allså
Dags att sniffa lim igen en stund...


1 kommentar:

Åsa sa...

så det blir inte så mycket inlägg i framtiden heller? =) eller har du börja bygga mer nuförtiden ??? =)