måndag 20 juni 2011

Motorbyte på min Yankee nr.1


Japp jag har äntligen kommit mig för att uppdatera bloggen igen, sorry det tar lite tid ibland mellan varven :-) Som sagt dags att sätta tillbaks den rätta motorn på Yankee´n (matching numbers liksom) Jag har nu bytt allt i denna motor, innanför kåporna så är nu allt bytt till nya delar mestadels "NOS" delar då jag fått tag i det.


Jag har ju hittills kört med motorn från Yankee nr.2 för den kunde jag i stort sett hänga på och köra med utan större renovering (bara packningar, packboxar, ramlager, samt lameller till kopplingen behövdes bytas i den motorn.

Bara hissa upp Yankee´n i taket och sätta igång, tar bara en eftermiddag om man gör allt rätt från början i lugn & ro.
Yes! Nu är den klar för sommaren (väntar bara på vädret & några mopedträffar samt mopedrallyn osv.) Nu ska jag bara hänga på packväskorna & gaffelväskan samt burkhållaren på styret.
Just det ja höll på att glömma. Igår så ringde telefonen och en kille jag snackat med lite då & då om Yankee´sar samt renovering osv. (han har själv en han håller på och fixar med) Han har bla. hjälpt mig med att få tag på riktiga färgkoder till orginallacken mm.
Han ville köpa min andra Yankee nr.2 så den har jag sålt nu. Den hämtas efter midsommar. Så nu måste jag själv bestämma mig vad jag ska börja med för nytt objekt
Sen lite om denna moped jag nämde tidigare (den som jag fick gratis av en bekant som tröttnat på den) efter en omkullkörning i vintras/våras samt ej servad på 3-4 år så gick den ganska dåligt eller inte alls...
Tog mig en helg att fixa till den med nya backspeglar samt uppborning och omgängning av bultar till pakethållaren, svetsning av huvudstödet samt reparation/service av motorn mm. men nu så fungerar den jättebra. fick t.o.m tag på nya kåpor till styret och ena sidan på en mopedskrot billigt bara 300 kr + frakt. Dom kostar annars nya ca. 1000 kr styck. ska bara byta dom sen så är den fix & färdig.

Inga kommentarer: