onsdag 13 mars 2013

Japp Vidare Mekande På Yankeen mm.

 

Tur i oturen så blev ju vädret dåligt igen.

Så då får man ju extra tid i garaget mm. 

 Nu får det f-n bli vår....

 
 
 
Yes Nu har jag monterat på det nya bakhjulet Samt bytt till nya bromsbackar, hjulaxel, Kedjespännarna. Satte dit ett annat bakdrev också för att dreva om den lite.
Ville ju ha allt i Toppskick liksom. 
 
Märkte nu också att bakdäcket är i tunnaste laget så ska köpa ett enduro/motard framdäck på 90/90 ska tydligen övernsstämma med 3.00 x 16 grovnappat.  
 
 
 
 
 
 
Fick för mig att borra ur Styrlåset (förre ägarne tappade bort nyckeln) Förstog redan tidigare att hitta ett sånt här NOS eller Nytt är nästan omöjligt, detta är inte ens samma styrlås som nästa årsmodell har. Så ok en liten efterlysning har du ett sånt så köper jag det gärna (betalar bra) 


 
 
 
Som jag nämde tidigare så håller jag på med att byta ut alla packingar i motorn. fick faktiskt tag i NOS packningar från 80 talet typ 0.3-0.5 mm tjockare än sånt nytillverkat skit från Kina som dom säljer lite överallt håller då inte ens en säsong utan att börja läcka.   
 
 

 
 
Och sammtidigt så passar jag på att byta ut min sidokåpa mot en som inte har uttag eller axel till oljepumpen (läcker ju alltid olja där tyvärr) Märkte då när jag skulle montera tillbaks insug & reedventilen att mitt insug var faktiskt spräckt på mitten inte undra på att han har dragit tjyvluft och varit svår att ställa in förgasaren ordentligt :-)  Bara beställa nytt då. hade bara ett original på 8,5 mm men vill gärna ha en 16.5 mm. om man senare vill sätta på lite trim och gasa lite. Kommer förmodligen sätta dit min Femhalva cylinder jag har liggandes.

 

2 kommentarer:

Paulo Gonçalves sa...

Hello,
I visited your blog.
Congratulations for your work!! An interesting and nice blog!!
Good luck with your blog!
Greetings from Algarve, Portugal
Paulo Gonçalves

I invite you to visit my blog
http://viajaredescobrir.blogspot.com

gundamm5 sa...

Hej härlig och rolig blogg så tack för den.
Har du bytt ut skruvarna som håller ihop blockhalvorna mot insexskruvar i så fall vart fick du då tag på dessa och vart fick du tag på de packningar som du skrev var bättre än originalet.