fredag 11 juli 2008

Yankee Del 3. MonteringenHej! Nu kommer del 3 i min Berättelse om min Yamaha Fs1SE Yankee. Ramen ja! Nu äntligen så blev den lackad, jag fick hjälp med att få den Pulverlackad svart väldigt billigt. Med denna shyssta lackmetod så kommer den aldrig att börja rosta igen (tack så mycket N.M)Motorn renoverade jag under sommaren 06. Jag bytte alla rörliga delar i hela motorn och satte dit en ny cylinder, kolv och förgasare, växelförare, kickdrev + fjäder. Alla packningar och packboxar, drev samt kopplingslameller byttes även dom. så nu är motorn lika bra som när den lämnade fabriken om inte bättre.
(fick idag ett tips om att polera upp den med "Autosol" Ska testa det. Tack!)
Sadeln blev rostlagad under samt även den pulverlackad svart. Sedan lades extra rostskydd på under, nått som aldrig gjordes när dom såldes i sverige. Sen så lämnade jag in det trasiga sadelskinnet till en firma i västerås som sysslar med bilklädsel osv. Där syddes ett nytt skinn upp exakt efter orginalet som jag sedan limmade dit.
Så där ja. Efter ca. 2 års förberedelser och mindre renoveringar av diverse delar. så som fram och bakhjul. Så blev det äntligen dags att börja montera ihop den igen, jag började bakifrån med bakhjulet och arbetade mig sakta framåt mycket för att se till så att allt passade perfekt ihop igen. Dessutom så fixades en hel del förbättringar på en gång som att byta till bättre stötdämpare bak osv. och byte samtidigt ut alla gamla bultar och skruvar mm..

Ok! Slut för idag, fortsättning följer senare. Efter helgen tror jag.

Blogg You Later!!!!! :-)

1 kommentar:

Åsa sa...

hade nu kul hos farsan då? så har du hunit med att göra något på mopeden nu i sommar då?