torsdag 18 december 2008

Joop! Nu är jag i farten igen :-)

Idag så tänkte jag visa ett kul projekt som jag bygger på nu. Alltså! liksom en kul grej med att bygga är att man kan få idéer till olika bilar och andra roliga grejor lite varstanns. Ta denna Nirres Folkracebil här nedan t.ex, första gången jag såg den så tänkte jag -kul grej den måste jag testa bygga- Jag hade då redan på Tradera (självklart) köpt upp mig på en 2-3 stycken folkvagnsmodeller.
Som sagt bygga en modell av denna bil, Team Ytterboms WV Bubbla Folkracer. Detta är en bild från en folkracetävling i våras. Ägd, målad och annars fixad av Syrrans kille Niklas.Detta visade sig vara lättare sagt än gjort Eh.. men j-kligt rolig grej att försöka sig på. En hel del prylar på en folkracebil är ju lite speciella, tack vare ingående tävlingregler osv.Nått som jag tyckte är kul och en utmaning är det faktum att i denna bilen så sitter det faktiskt en Volvo B20 motor, vänd baklänges och istoppad bak där den vanliga lilla folkamotorn sittter. Med en shysst konverterare så kan man faktiskt passa ihop Volvo motorn med folka Växellådan typ, för att kunna bygga en tävlingbil med mera hästar och ett rejält ös.Eftersom det knappast finns nån modell som har en färdig Volvo B20 motor med SU förgasare, (jag tror ingen någonsin har gjort nån) så det blev till att bygga en egen B20 motor av lite olika överblivna delar från en del andra modeller jag har liggandes. Lite mera jobb kvar här, men nu ser man vad jag jobbar på just nu.


Ytterligare en bild jag fått av Niklas från tävlingen i våras. Det är bra att ha så många bilder som möjligt så man har nått att gå efter.
Så här långt har jag kommit nu med karossen. Den är färdig för grundfärgen, så den ska jag nog börja lacka i mellandagarna. Sen så har jag fortfarande en hel del jobb kvar med inredningen, Störtbågen, Motorn + diverse andra prylar. Den ska bli exakt som orginalet är det tänkt.

Hej! Nirre visst blir den bra?
Mors Rickard


Nästa gång tänker jag visa er en Hot Rod, Ford 32 Roadster som jag snart är klar med...
Inga kommentarer: