fredag 23 januari 2009

Joop! Liksom. Jag Bloggar Igen :-)

Tjenare alla glada! (och dom flesta andra med) inte är det ofta jag "Hinner" uppdatera min blogg. Men idag så for f-n i mig He, He. Man blir ju lite fundersam ibland varför man inte skriver mera i denna blogg. För det är ju kul detta att skriva lite vad man pysslar med visa lite bilder osv.

Men att göra det varje dag som vissa andra gör. Nämner inga namn typ :-) tycker jag är svårt. Nu har ju en hel del hänt sen sist men jag hinner "orkar igentligen" inte skriva om allt så här kommer väl utvalda fotografier med lite Txt om vad som är i görningen nu, med mina modeller och faktiskt lite om Yankeen också.


Jobbet med att bygga en kopia av Nickes VW Folkracer fortsätter som ni ser här. Nu har jag grundlackerat karossen i vit primer så nu ska den stå och Kurera/torka ordentligt i några veckor. Det blir bäst resultat om man väntar ett tag med att lacka på själva huvudlacken så att grundlacken hinner "kurera" som det heter.

Jag lackade även chassit men till den så körde jag grå primerfärg för att den ska vara grön (folkans orginalfärg) innuti kupén och matt svart under. Så med mörka färger så blir det bäst med grå primer. Sen och gjorde jag färdigt störtbågen med sina vadderingar och hittade en stol i skrotlådan som passar bra. Letade rätt på Svenska Bilsports förbundets Tekniska regelbok på nätet och fick där reda på hur bågen ska se ut enligt 09 års regelbok för folkrace bilar.


Yes Box! Som ni ser här så blir ett litet mellanspel nu i vinter med Yankeen Nr.1.
vi passar på nu innan Syrrans & Nickes husbygge börjar, Kolla in hennes blogg om detta. http://catta-nicke.blogspot.com/

Jo eldragning pågår i Garaget i Tillberga. Det blir lite mera jobb än vad vi räknade med från början för det visade sig att det gamla elsystemet var i alldeles för dåligt skick för att kunna andvändas igen. Så vi blir tvugna att göra ett nästan helt nytt nu, lite gamla kontakter och kopplingar duger nog att sätta tillbaka. Men. men. Lika bra att göra det ordentligt på en gång.
Jag tog med alla prylarna till Tillberga för att få allt klart på en gång nu, skitkul liksom att äntligen få se allt på plats och se om man gjort rätt att typ motorn går igång efter renoveringen m.m.. snacka om att man håller tummarna så att man inte glömt nått nånstanns så man blir tvungen att riva ner allt igen.
Vi ska fortsätta med Yankeen efter alla födelsedagar i helgen (både min och min Mors) så nu blir det lite att Blogga om igen. På Tisdag nästa vecka ska jag göra färdigt framgaffeln osv..


Ja Jo Just det Ja, ett litet mellanspel/ bild till He, He..

Joop! Kolla in Systersonen Jesper i sin nya Pulka. Tur som f-n att det kom lite snö i vinter så han fick teståka den runt i trädgården, en höjdare tyckte han, som ni ser :-)
Nu finns det i varje fall bildbevis på att det faktiskt kan snöa i Tillberga denna vinter...

1 kommentar:

Åsa sa...

bra att se att han har reflexer på kläderna det gillar jag =)