onsdag 14 juli 2010

Min shyssta lilla semester resa :-)

Hejsan på almän begäran (från släkt & vänner) Så tänkte jag blogga lite om min lilla semester resa till Åmmeberg strax utanför Askersund för ca. 1 vecka sedan. Nu tänkte du genast "vad sjutton är det för speciellt med den då" Jorå jag tänkte i vintras efter att ha läst i en bok om en kille som hette Franz Krenek. Han fixade till en moped och åkte jorden runt på den redan 1956. Helt sanslös kille han körde ca. 5000 mil på en Fram King Klipper årsmodell 55.

Så min gamla idé att ta mopeden och köra ner till Åmmeberg nån gång och hälsa på familjen, kändes nu som en ganska lätt grej i jämförelse tänkte jag :-)
Sagt och gjort typ. Jag hängde på min lilla kärra jag gjort några år tidigare. Fick hjälp att byggda om den lite innan resan. Vi satte på den pungteringsfria däck b.la. och flyttade tillbaks hjulen en bit för stabillitetens skull Tack Stig shysst idé det där funkade jättebra. Lastade i packnigen och fiskegrejor samt en kylväska med RedBull & Coca cola mycket vatten mm.
Jag tog vägen förbi Kvicksundsbron (shysst jag hann precis över innan dom öppnade den) sen åkte jag förbi strax utanför Eskilstuna där jag tog väg 214. ville ta det lugnt så jag tog en hel del småvägar och stannade ofta och tittade på lite grejor efter vägen.Fick lite besök när jag satt och käkade min medhavda matsäck, Allt som allt så körde jag ca. 40 mil fram och tillbaka och räknade sen ut att min Hyosung SF50 Rally drog ca. 0.3-0.4 L milen så det kostade mig ungfär 150 kronor allt som allt + en flaska olja då. För er som läst min blogg tidigare kanske undrar varför jag inte tog min Yamaha Yankee istället för Hyosungen, Njae tänk att sitta på den hela vägen. Det skulle nog ingen palla med :-) Det tog mig 8 timmar att åka ner till Åmmeberg och ca. 6 timmar när jag åkte hem igen.


Åkte förbi Julita som ni ser, vilket fint ställe. Synd att man aldrig varit här förut, passade på att käka en Pizza nere i byn bredvid.
Satt och snacka lite med Pizzabagaren efter maten, Han frågade hur man kunde komma på idén att åka moped så långt :-). Jag beräattade för honom att detta var den första Pizzan jag ätit i Julita nån gång, då sa han att det sa han med för ca. 5 år sedan han åkte förbi med familjen och nu äger han Pizzerian. Kul kille bjöd på en flaska vatten också, han tykte det var för varmt för att vara ute på vägarna.


Yes jag åkte denna vägen och fick syn på Kalkbanan och stannade och tog ett kort eller 2. det Bästa med denna resa att åka mopeden då liksom, var nog att man körde så sakta ( i jämförelse med bil då) att man verkligen la märke till allt och ganska lätt kunde stanna och kolla in lite prylar närmare. Kommer att åka på flera såna resor nu när jag vet att jag orkar med det. Får se om det blir nått mer detta år .Men jag vet med säkerhet att nästa sommar är det dags igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fortsätt med dina Yankees!
Det var riktigt kul att läsa och lära sig samt få inspiration från din blogg när du bloggade om dem!

Gabriel Blomgren Strandberg sa...

Häftigt att åka 40 mil med moppe!
Jag funderar på att bygga en kärra till min moped, en Hyosung SD 50 Sense. Hur löste du det med fäste/krok? Vilken dimension har du på hjulen?